Senioren

De senioren van BCL spelen op dinsdagavond van 20:00-22:00 en op donderdagavond van 20:00-22:30. Er kan op alle niveaus worden gespeeld, zowel recreatief als competitief. De competitiespelers trainen op donderdag in 2 verschillende groepen. Thuiswedstrijden worden gespeeld op zaterdag 16:00, speeltijden van de uitwedstrijden zijn afhankelijk van de club waartegen gespeeld wordt.

Recreanten

Op dinsdagavond (20.00-22.00) en op donderdagavond (20.00-22.30) kan er vrij gespeeld worden. Deze avonden zijn alle leden welkom, zowel beginnend, recreatief als competitief.

Op donderdagavond bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan de trainingen. Deze trainingen vinden plaats in twee groepen waarbij de recreanten om de maand van 20.00-21.15 of van 21.15-22.30 trainen. De trainingen worden zo veel mogelijk aan het niveau waarop je speelt aangepast. Aan deelname aan de trainingen zijn wel kosten verbonden.

Voor de recreanten bestaat er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de Voorjaarscompetitie (VJC) en/of Najaarscompetitie (NJC).

De activiteitencommissie van de BCL organiseert regelmatig op de donderdagavond gezellige labelavonden. Zowel de recreatieve- als de competitiespelers als 55+ spelen gemixt aan de hand van de aan elkaar gekoppelde labels een sportief partijtje badminton. Regelmatig wissel je van partner en van tegenstander.

55+ Groep

Op dinsdagmorgen spelen de 55 plussers maar ook badmintonners jonger dan 55+ zijn welkom. De groep bestaat uit ongeveer 20 personen. Er wordt begonnen met een warming-up en daarna worden er oefeningen en slagen getraind. Het is een lichte training en er wordt rekening gehouden met de leeftijd. Om ongeveer half tien worden er dubbels gespeeld en om de twintig minuten wordt er gewisseld, zodat iedere speler steeds met een ander speelt. Alles mag en niets moet bij deze 55+ groep. De leeftijden van de spelers variëren van 38 tot 85 jaar. Om half elf is het tijd voor ontspanning, dan wordt er wat na gepraat onder het genot van een kop koffie of thee. Als er een speler jarig is geweest wordt er getrakteerd. De meeste spelers vinden dit koffie uurtje het gezelligst, maar dit betekent niet dat ze tijdens het spelen niet fanatiek bezig zijn.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij John Jansen en Riet Jansen: 0345-613083.

Competitie

Bij BC Leerdam is het mogelijk om competitie te spelen. Competitiespelers trainen op vaste tijden onder leiding van een gediplomeerde trainer. Naast de reguliere competitie wordt ook regelmatig deelgenomen aan toernooien. Komend seizoen (2020/2021) treedt BC Leerdam met vijf senioren teams aan in de competitie.

Het streven is om zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie. Met veel inzet en spelplezier zullen zij hun uiterste best doen om dit doel te behalen.

Teams:

Jeugd

Plezier, gezelligheid, sportiviteit en serieus bezig zijn met badminton. Vier dingen die hand in hand gaan bij de jeugd van BC Leerdam. Of je nu al supergoed, een beetje goed of wat minder goed bent, voor iedereen is er bij BC Leerdam een plek te vinden waarbij je met leeftijdsgenootjes kan spelen. Vanaf 6 t/m 16 jaar is er bij de jeugd plaats voor zowel jongens als meisjes, die graag onder deskundige begeleiding willen badmintonnen. Bij de jeugd van BC Leerdam kan op wedstrijd (competitie) niveau en op recreatief niveau worden gespeeld en getraind. De speelavonden voor de jeugd zijn dinsdagavond en donderdagavond.

Training

Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan de techniek en tactiek van badminton. Je leert hoe je moet slaan en hoe je moet bewegen om goed te kunnen badmintonnen en wat je kunt doen om het je tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Bij de beginnende kinderen en recreanten zal de nadruk vooral liggen op algemene bewegingsvaardigheden en veel spelen. Naarmate je verder komt wordt er steeds meer met wedstrijdsituaties geoefend. Alle jeugdleden hebben de mogelijkheid tot het volgen van trainingen.

Recreanten

Op dinsdag en donderdag van 18:00 en 19:00 uur worden er trainingen georganiseerd voor de beginnende en recreatieve jeugd. Alle kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen en kennis te maken met badminton.

De bedoeling van deze trainingen is vooral om de kinderen spelenderwijs te laten leren over de sport. Hierdoor zijn de lessen toegankelijk voor iedereen. Naast de gewone trainingen, worden er een aantal keer per jaar thema avonden gehouden. Ook worden er een aantal jeugdtoernooien georganiseerd, waar iedereen op zijn of haar niveau wedstrijdjes kan spelen.

Wil je een keer vrijblijvend komen kijken? Kom dan gerust eens langs om 18:00 uur op dinsdag of donderdag!

Competitie

Bij BC Leerdam is het mogelijk om competitie te spelen. Competitiespelers trainen op vaste tijden onder leiding van een gediplomeerde trainer. Naast de reguliere competitie wordt ook regelmatig deelgenomen aan toernooien.

Komend seizoen (2020/2021) treedt BC Leerdam met drie junioren teams aan in de competitie.

Teams: