BC Leerdam 1 debuteert met remise

De Leerdammers openden het seizoen thuis tegen het derde team van Olympia ’56 uit Tegelen. De herendubbel werd gespeeld met Jelmer Agema en Jan Peter Sprong. Voor het eerst in een competitiewedstrijd dubbelden ze samen. Het was even zoeken wie wat pakte, maar na een driesetter was het eerste punt van het seizoen binnen.

Lange rally’s
De damesdubbel werd gespeeld door de zusjes Nathalie en Meltem van ’t Pad. Veel lange rally’s waren er nodig om de punten bij elkaar te sprokkelen. Met als resultaat dat de dames de eerste set wonnen.

In de tweede set kwamen de zusjes Van ’t Pad net te kort, waardoor ook hier een derde set nodig was om te bepalen wie er zou winnen. De dames uit Tegelen bleven goed rondspelen, waardoor ze de stand recht trokken (1-1).

Lengte
Na jaren als eerste heer in Leerdam 1 te hebben gespeeld, heeft Jeffrey van Luijn het stokje overgegeven aan Jelmer Agema. Jelmer maakte goed gebruik van zijn lengte en sloeg bijna alles terug. Na twee sets was het tweede punt binnen voor Leerdam.

Meltem van ’t Pad verscheen ook dit jaar weer als eerste dame op de baan. Ze vocht een spannende strijd uit met de Limburgse dame met veel lange rally’s. De eerste set werd nipt door Meltem gewonnen, de tweede door haar tegenstandster, dus was er opnieuw een derde set nodig.

Daarin bleek de Leerdamse het sterkst, waardoor de stand op 3-1 kwam.

Slagvaardig
Jeffrey van Luijn verscheen als tweede heer op de baan. Hij was nog niet slagvaardig genoeg, waardoor hij net teveel foutjes maakte. Het vijfde punt was voor de gasten (3-2).

Nathalie van ’t Pad is de tweede dame van het team. In de eerste set zat haar tegenstandster nog niet lekker in haar spel, waardoor de set vrij eenvoudig door Leerdam gewonnen werd. In de tweede set begon de Limburgse steeds beter te spelen, ze wist de tweede set te winnen.

Beide dames knokten in de derde set voor wat ze waard waren. De dame uit Tegelen trok aan het langste eind en bracht de stand op 3-3.

Debuut
Omdat ook Ans van ’t Pad graag haar debuut in de derde divisie wilde maken, verscheen het vertrouwde koppel Jan Peter Sprong en Ans van ’t Pad op de baan. Ondanks hun ervaring verloren ze de tweesetter (3-4).

Tenslotte kwam het vertrouwde koppel Jeffrey van Luijn en Meltem van ’t Pad in actie. De tegenstanders waren teveel aan het ‘lepelen’, waardoor Jeffrey alles af kon smashen. Hierdoor eindigde het debuut van BCL met een keurig gelijkspel: 4-4.

Volgende week speelt BCL om 16:00 uur thuis tegen BCH uit Den Bosch.